Nieuws


SPECIALE SEIZOEN PRODUCTEN

Gefermenteerde Nashi Peer!

Verkrijgbaar tot en met maart.

Wat is eigenlijk Nashipeer?
Nashi is een bepaalde soort in het geslacht peer. Sappiger, wateriger, frisser, crunchier. De naam appelpeer slaat alleen op de vorm, niet op de smaak. Het smaakt gewoon naar peer, met een vleugje roos, ananas of honing. Binnen deze soort bestaan meerdere rassen/cultivars. Het ras op de foto hierboven is de Whangkeum.

Smaak
De Nashipeer heeft een aromatische smaak en het vruchtvlees is sappig en smaakt ongeveer als dat van een appel. De peer is zeer geschikt om na het schillen uit de hand op te eten, te verwerken in een frisse salade of dessert.

Je kunt peren ook eens verwerken in een huisgemaakte perencompote, perensap, perenstroop, perenjam of perenchutney of fermenteer ze met gember, heerlijk bij vis gerechten Stilton of gerookte makreel, zalm tartaar of bij pokè bowl!

Tip!
Maak je veel sapjes met de slowjuicer? Gebruik dan nashiperen ook eens als basis, in plaats van appels of peren. Nashiperen bevatten veel sap, wat handig is als basis voor lekkere sapjes.