Wees

Welkom

Gebruikt u onze smaakmakers al?


Onze ambachtelijk bereide smaakmakers zijn straks onmisbaar in de keuken van uw restaurant of een bijzondere aanvulling op het assortiment van uw wijn- of delicatessenzaak. Uit FIGEN’s keuken komen naast chutneys, confitures en dressings ook verschillende soorten pickels, chili-jam en ingemaakte of gefermenteerde groentes. Stuk voor stuk fantastische spijzen om te verwerken in uw gerechten, te serveren als borrelhapje of als culinair cadeautje. Ook dranken zoals kefir en kombucha zitten in ons assortiment.

FIGEN’s gebruikt zoveel mogelijk biologische, streekgebonden producten en houdt rekening met de seizoenen. Groenten en fruit op het juiste moment verwerken, betekent dat de smaak op het hoogtepunt is. Met technieken als fermenteren en inmaken blijft die volle smaak optimaal. Bovendien zijn deze natuurlijke manieren van conserveren duurzaam. De creaties uit FIGEN’s keuken zijn puur natuur, bereid zonder kleurstoffen, conserveermiddelen, gelatine, pectine, citroenzuur of andere toevoegingen. Daardoor geschikt voor vegetariërs en veganisten.

U kunt FIGEN’s ook inschakelen voor de catering van een lunch of diner of om feestelijke borrelhapjes bij een receptie te verzorgen. Neem voor alle mogelijkheden contact met ons op.

Figen Magden, naamgever van FIGEN’s, houdt van eten en koken. En dan het liefst koken vanaf de basis, met een voorkeur voor eenvoudige ingrediënten. In de keuken van FIGEN’s draait het om het maken van pickles, het bereiden van tongstrelende chutneys, unieke confitures en allerlei soorten groenten. Deze worden ingemaakt met mooie cider- of wijnazijn of gefermenteerd. Zo verduurzamen we levensmiddelen en conserveren we seizoensgebonden producten op het juiste moment. Vroeger was dat een noodzaak – nu is het een mooie manier om producten op het hoogtepunt van hun smaak te bewaren voor later gebruik. Zo ontstaat eigentijds gemaksvoedsel, zonder toevoegingen.

De basis van FIGEN’s komt uit India. Dit land ligt van oudsher aan de grote handelsroutes tussen het Oosten en het Westen. De manier waarop de kruiden en specerijen worden gebruikt, is met geen enkele keuken te vergelijken. Daarom zijn FIGEN’s Homemade Delights uniek. Wat de catering betreft, bepaalt FIGEN’s haar koers rondom de Middellandse Zee: van Turkije, Italië en Spanje tot Portugal en Frankrijk. Maar ook de keukens van Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika zijn een bron van inspiratie, vanwege de overeenkomsten in kooktechnieken. FIGEN’s kookt dus eten waar je de zon in proeft!

STUUR EEN BERICHT

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

LOCATIE

Weteringstraat 12, 4381 EH VLISSINGEN

T: +31 (0) 6 107 25 627
E: welcome@figens-delights.nl
w: www.figens-delights.nl